Депутатът Пламен Тачев: Бежански лагер в село Телиш няма да има

23.10.2016 9:31

23.01.tachev

Депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев, член на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, опроверга пред Дарик твърденията на колегата си Румен Гечев, относно възможността в село Телиш да бъде създаден бежански лагер. Изявлението на депутата беше предизвикано от твърденията на народния представител от БСП Румен Гечев в Плевен вчера, че е възможно решение на кабинета за разполагане на бежански лагер в Телиш.

„Нагло и безпардонно, без никакво основание се заиграва със страховете на хората народният представител г-н Румен Гечев като твърди, че някаква държавна комисия е посетила село Телиш във връзка с оглед за бежански лагер. Това е грубо заиграване със страховете на хората и обществото и по-скоро са предизборни инсинуации и манипулации.
Аз твърдя абсолютно категорично, че такъв бежански лагер няма да има. Ако Румен Гечев твърди обратното и не си посочва информаторите, че „имало официална информация от служители“, аз искам да кажа, че моята официална информация, че такова нещо няма да има, е от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която от най-високата трибуна – държавата опроверга това нещо. Днес разговарях и с министър Красимир Ципов, който след проведен разговор с Община Червен бряг ми потвърди, че бежански лагер в село Телиш няма да има.

Аз нося категоричния ангажимент и отговорност като народен представител от 15-ти Многоизбирателен район, че такъв сценарий не съществува. Това е единствено в главите на тези, които искат всячески да отклонят вниманието на хората и да хвърлят сянка върху управлението на премиера Борисов”, коментира още Пламен Тачев.
Той призова колегата си от БСП да си подаде оставката като народен представител, ако бежанският лагер в Телиш не се случи, като заяви, че самият той също ще подаде оставка, ако такъв лагер бъде разположен в селото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: