Орлицата Фортуна и футболисти на „Лудогорец“ ще са гости на празника на Пордим

21.10.2016 17:04

21.10.fortuna

С богата и разнообразна програма ще бъде отбелязан Празникът на Пордим, съобщават от местната администрация. Проявите са от 26 до 28 октомври, като началото ще бъде дадено на 26 октомври ат 10 ч. в Заседателната зала на Общината с представяне на цветни карикатури на тема „Ученици, учители, родители“, дело на карикатуриста Николай Арнаудов. Час по-късно отново там ще се проведе четене на стихчета и гатанки от детския автор Борислав Ганчев – Борко Бърборко. От 17 ч. в храм „Свети Димитър“ ще бъде отслужен водосвет, а в 18 ч. в салона на НЧ „Иван Радоев“ започва празничен концерт с участието на ДЮФА „Северняче“ и Фолклорен клуб „Гайдуница“ към НЧ „Пробуда“ – Подем.
На 27 октомври празничната програма ще започне в 11 ч. с приятелска футболна среща на деца и младежи в неравностойно положение. Официални гости ще бъдат кметът на Пордим Детелин Василев, изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев, директорът на ДЮШ на клуба от Разград Яков Папарков и футболисти на „Лудогорец“. Специално за срещата, която ще се играе на спортното игрище в центъра на Пордим, идва и талисманът на „Лудогорец“ – орлицата Фортуна. От 11 до 16 ч. на централния площад децата и младежите ще имат възможността безплатно да ползват рикши, а в 12.30 ч. в общинския фитнес започва демонстрация по силови упражнения и фитнес с участието на популярни атлети.
За 14 ч. в Заседателната зала на Общината е планирана дискусия на тема „Пътят на младите – възможности и перспективи за развитие“. Участие в нея ще вземат министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът Детелин Василев, представители на младежки организации. Финалът на празничния ден ще бъде поставен с концерт на млади изпълнители от телевизия ММ. Той е от 18 ч. в салона на НЧ „Иван Радоев“.
Концерт в Пордим ще има и на 28 октомври, когато от 18 ч. ще се изяви Ансамбъл „Пирин“ – Благоевград.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: