20 години ВасиМа! Управителят Стоян Иванов за началото, за трудния път на успеха, за бизнеса и ценностите в живота

20.10.2016 11:02

Стоян Иванов е завършил Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, икономика и управление на индустрията. През 1993г. постъпва на работа в БНБ – клон Плевен. Продължава кариерата си като валутен дилър в Балканбанк, а по-късно и като кредитен инспектор в същата банка. От 1997-ма е собственик и управител на ВасиМа ЕООД – една от първите фирми в Плевен за производство на щори и дограма. В навечерието на 20-годишния юбилей на фирмата, за началото, за бизнеса, за правилата на играта, за цената на успеха и за социалния ангажимент и фирмената отговорност, разговаряме с плевенския предприемач Стоян Иванов.

st2

– Началото?
– Една среща в дома ми, след която останах вдъхновен от предимствата на външните ролетни щори. На следващия ден се събудих с идеята да произвеждам и продавам този нов продукт. Задачата не бе лесна, пък и на пазара вече няколко фирми работеха в тази посока. В един момент бях и изпълнителен директор, и търговски представител, и индустриален работник в личното ми дружество. Едновременно с това съвместявах и длъжността кредитен инспектор в БалканБанк.

vasin1
Така в една малка къщичка в далечната 1996-та се роди първата ми рожба – външни ролетни щори. Бързо къщичката обаче стана твърде тясна и това наложи да започнем първата фаза от строителството на сегашната ни производствена база.
Следващите стъпки?
– След 4 години стартирахме собствено производство на алуминиева дограма и отворихме първия си офис-щоурум. След още четири направихме първата мащабна инвестиция – закупуване на собствена производствена база. Последва успешен пазарен дебют на прозорци и врати с PVC-профили, обогатяване на продуктовата гама с немското качество на SALAMANDER. През 2011-та отворихме и втори шоурум – в квартал „Сторгозия“.

vasin3
Инвестициите в нови машини и технологии доведоха до увеличаване капацитета и качеството на продуктите ни. Разширяването и оптимизирането на дистрибуторската ни мрежа увеличиха пазарния ни дял. С последователна рекламна политика и продуктово позициониране направихме марката „ВасиМа“ търсена и предпочитана на пазара.

vasin6
– „Дали е лято или зима – решението е ВасиМа“…
– Всеки наш продукт е свързан с негово величество ПРОЗОРЕЦА! Ние осъзнаваме, че прозорците са очите на всеки дом, офис или заведение. От служителя, който вдига телефона, през консултанта, който посещава Вашия дом, до монтажа, нашата услуга се постарахме да организираме така, че клиентите ни да са щастливи и удовлетворени.
Днес можем да предложим вече една богата продуктова гама: алуминиева и пвц дограма; екстериорни щори; всички модели интериорни щори, сенници и тенти, охранителни ролетки; гаражни и портални врати; вътрешни интериорни врати и метални блиндирани врати, мрежи против насекоми; врати хармоника; телескопични простори за дрехи, алуминиеви парапети …

vasin2
– 20 години по-късно, равносметката? Реализираха ли се очакванията Ви?
– С гордост вече може да твърдим, че сме в челната редица на фирмите от бранша в Плевен. Причините за това са няколко: силната първоначална мотивация, че ще успеем, високата потребителска активност и доверието на клиента, добрата инвестиционната политика. Успехите не идват сами и никой не може да успее сам. Ние вярваме, че в основата на една модерна фирма стоят хората – както нашите клиенти, така и ние и нашите служители.
– Вашата рецепта за привличане на клиенти?
– Клиентът, избрал нас, всъщност поръчва топлина, уют и красота за своя дом, а не просто прозорец или врата. Съзнавайки отговорността, която носим, винаги сме се стремили да предлагаме не просто продукти, а продукти с едно – единствено име – КАЧЕСТВО. Наша цел е доволните ни клиенти да продължават да увеличават своя брой, защото те са най-верният критерий за добре свършена работа! Рецептата е проста – голям избор, европейско качество и ниски цени за всички наши продукти. Това са трите главни предимства на нашата фирма. Това е достойната оценка на хиляди наши клиенти, сред които ще се радваме да видим Вас или Вашата фирма!

vasin4
– В годините ВасиМа реализира последователна политика на подкрепа на родолюбиви каузи и проекти в различни сфери на обществения живот: образование, култура, спорт, изкуство…
– Максималната печалба не е единствената ни цел! Социалният ангажимент е израз на чувството ни за фирмена отговорност! Да правиш добро е въпрос на личен избор. Хората правят добро по силата на свое вътрешно убеждение. Едни избират да не извършват лоши дела, за други правеното на добро се е превърнало в лична кауза, за трети – избор на професия…
Фирмената социална отговорност ВасиМа определя като свое задължение, чрез което допринася за устойчиво икономическо развитие, за добри трудови отношения със служителите, техните семейства, местната общественост и обществото като цяло, и за подобряване качеството на живот. Отворени сме към всякакви действия, насочени към социално и екологично предизвикателство. Създаването на споделена стойност е наша основна ценност. Развиваме доброволческата си дейност в партньорство с различни институции и граждански организации.

vasin5
– И накрая да разкриете, какво се крие зад името на фирмата?..
– Двете главни букви в името са на две важни жени в живота ми… Логото ни е визуален символ на ангажимента ни и разказва историята отвъд името на нашата фирма. Името ВасиМа се състои от две части (Васи/Ма). То описва мисията ни да създадем фирма със семейно участие за щори. Главното V е повторение на първата буква в името, а хоризонталните черти са основната наша дейност – щори.

vasimaekip 011a
– Как да завършим това интервю?
. …с благодарност към съпругата и семейството ми – за това, че ми повярваха и вървяха тези 20 години заедно с мен; с благодарност към екипа на фирмата – 20 добре обучени професионалисти, с които заедно следваме нашата мисия; с благодарност и респект към всички наши партньори и клиенти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: