Стартира 10-то Детско полицейско управление в ОУ „Хр. Ботев” – с. Милковица

13.10.2016 11:19

police_deca_gulqnci

В община Гулянци вчера бе учредено десетото Детско полицейско управление. То се създава всяка учебна година по Програма на Министерството на вътрешните работи и по силата на споразумение между РУП Гулянци и ОУ „Христо Ботев” с. Милковица и е сред най-старите в страната. Това съобщават от Пресцентъра на местната управа в Гулянци.

На първата среща-занятие на малките полицаи присъстваха секретарят на общината Марияна Трифонова, кметът на Милковица Иван Александров, началникът на РУП Гулянци Валентин Георгиев, директорът на ОУ „Хр. Ботев” и ръководител на управлението – Галя Данчева, председателят на комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, специалист „Образование” при общината и Детска педагогическа стая при РУП. Те поздравиха учениците, разясниха им, в какво ще се състои участието им в полицейското управление и им пожелаха успех.

В състава на Детското полицейско управление влизат 20 ученици от 3 и 4 клас на ОУ „Хр. Ботев” с. Милковица. През периода на извънкласно обучение, чрез практически и теоретични занимания съвместно с полицията, децата ще усвояват умения за оказване на първа помощ, основни положения в бойните изкуства и самозащитата, ще изучават правилата за безопасност на движение, ще имат възможност да наблюдават процесите по разследване, взимане на отпечатъци и други.

Снимка: Община Гулянци, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: