Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд шофьор, причинил катастрофа с един загинал и двама ранени

12.10.2016 11:32

15.09.katastrofa

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен шофьор, който нарушил правилата за движение и причинил катастрофа с един загинал и двама ранени. Това информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Веско Ц. е за това, че на  28.02.2015 г. на път Бяла – Ботевград,  местността „Шумата“, при управление на лек автомобил  „Опел”, нарушил правилата за движение по пътищата, като не контролирал непрекъснато превозното средство, което управлява и навлязъл в насрещната лента за движение, като с деянието си по непредпазливост причинил смъртта на Златко С., тежка телесна повреда на Ивайло А. и средна телесна повреда на Ангел  А.

На 28.02.2015г. около 18.00 часа, обвиняемият пътувал от с.Червена към с.Гривица обл.Плевен, с четирима възрастни и едно дете, като пострадалият, Ивайло А. седял на задната седалка зад шофьора. По същото време  от гр.Плевен към с.Аспарухово пътувал Златко С.,  като с него  в автомобила,  на предна дясна седалка  бил Ангел А.

В района на местността „Шумата“, Златко С. предприел изпреварване на движещ се пред него лек автомобил, като след  приключването на маневра, рязко се прибрал в своята лента за движение. При предстоящото разминаване между двете моторни превозни средства, управлявани от пострадалия и обвиняемия, поради моментно разсейване и уплаха Веско Ц. загубил контрол на управление върху своя автомобил и навлязъл рязко в платното за движение на лекия автомобил управляван от Златко С. При последвалият  сблъсък двата автомобила се завъртели.

Возещият се на предна дясна седалка в  „ВМW” Ангел А. изпаднал от автомобила, а в резултата на  деформации в предната  част на „ВМW”-то, шофьорът  Златко С. получил черепно мозъчна травма в резултата на което няколко дни по-късно починал. При катастрофата пострадал и  возещият се в „Опел“-ла  Ивайло  А.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: