Първи пешеходен поход Плевен – Тотлебен ще се проведе тази събота

11.10.2016 11:12

pohod_totleben

Първи пешеходен поход Плевен – Тотлебен ще се проведе на 15 октомври, събота. Стартът ще бъде даден в 9 часа при Кожухарската чешма на излизане от Плевен в посоча Русе. Това съобщиха днес на брифинг в Пресклуба на БТА в Плевен организаторите на инициативата кметът на село Тотлебен Емил Гашев, Грегоар Крикориян, президент на КНМ textil и Красимир Танчев от фирма „Милкана”.

Маршрутът за похода е подбран така, че участниците да са далеч от автомобилите и да имат възможност да общуват както един с друг, така и с природата.

Общата дължина на разстоянието, което ще бъде изминато, е 23 км. Финалът ще е в центъра на село Тотлебен. Там ще има след това и веселба с почерпка, песни и много забавления.

За идеята за похода разказа кметът на Тотлебен, който сподели, че в разговор с Грегоар Крикориян са се майтапили дали Емил Гашев ще може да издържи дълъг пешеходен преход, тъй като французинът има опит в такива инициативи. Така се е зародила и идеята за организиране на похода, в който да се включат повече ентусиасти.

„Нека да походим пеша! Всичко в нашето ежедневие вече е дистанционно, рядко слизаме от автомобилите си, затова присъединете се към нас в събота от 9 часа”, призова Емил Гашев. И добави, че и дъждът няма да отмени инициативата.

Ето и телефон за връзка с организаторите – 0888213770.

За всички участници от двете фирми, спонсори на похода, са осигурени тениски и шапки.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: