БСП – Плевен откри предизборната кампания на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова

08.10.2016 10:17

bsp1

БСП – Плевен откри снощи предизборната кампания на кандидат-президентската двойка, издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП, ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Плевенчани се събраха в зала „ Плевен“ на Областна администрация, за да подкрепят своите кандидати, същата вечер от сцената на Античния театър в Пловдив, бе дадено и началото на кампанията в цялата страна.

Заедно с плевенчани бяха председателят на Общинския съвет на БСП – Плевен Свилен Атанасов, зам.-председателите Илиян Йончев, Никодим Нинов и Ева Маринова, която е и председател на Обединението на жените – социалистки Клуб Плевен, и Диана Ботева, областен лидер на БСП.

bsp_eva

На тези избори на карта са заложени реномето и авторитета на нашата родина, заложена е на карта и националната сигурност и суверенитет на нашата родина. От нашите резултати на 6 ноември зависи не просто дали ще сме с високо вдигната глава, а зависи и това дали България е я има”, каза в словото си общинските лидер на БСП в Плевен Свилен Атанасов. Той припомни факти от биографията на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова и призова те да бъдат подкрепени на 6 ноември като единствената националноотговорна двойка.

„Нека с плам и ентусиазъм направим така, че не на 13-ти, а още на 6-ти ноември ние да се поздравим с успех, да се поздравим с това, че сме направили единствения верен избор, да се поздравим, че най-накрая ще имаме президент, не фигурант, какъвто безспорно имаме към текущия момент, а ще имаме за президент човек, който може да казва „не”спрямо външнополитически щения и спрямо конюнктурни политически правителства, каквото за съжаление към момента имаме”, призова още общинският лидер на БСП-Плевен.

Свилен Атанасов подчерта, че в Плевен зад кандидат – президентската двойка Радев – Йотова застават видни плевенчани от всякакви професии и обществена ангажираност, обединени в Инициативен комитет. Сред тях са проф. Ваня Недкова, началник на Клиниката по детски болести в МБАЛ „ Георги Странски“, проф.  Атанас Кирилов, директор на Института по фуражни култури, Антон Георгиев, общински съветник, авиатор и президент на дружество „Полюс ТМ“, адвокат Найден Найденов, специалист по право на интелектуалната собственост и търговско право, писателят Георги Стойков, бившият кмет на Плевен и София Стефан Нинов, о.з полк. проф. Иван Белниколов, о.з полк. Марин Коцев, о.з. полк. Йонко Пътев, о.з. полк. Яне Коджабашев, генерал Димитър Караджиков, председателят на Движение „ Русофили“ Пламен Александров, Евгения Иванова, областен председател на ПП „Нова Зора“, Пламен Дилов, общински председател на БЗНС „Александър Стамболийски, Хараламби Мечев, Георги Инджев и други.

„На нас жените, ген. Радев ни е особено близък. Ние харесваме стабилни, силни, безстрашни мъже и разбира се, романтици, защото е романтично да се издигнеш във въздуха, на крилата на самолета и да видиш в подробности всичко долу на земята, което ние не можем да видим в такъв мащаб. Да видиш всичко това създава в теб отговорност, желание да защитаваш, а ние жените обичаме защитниците. Затова ген. Радев е спечелил нашите симпатии и е докоснал сърцата ни”, каза в обръщението си Ева Маринова. И добави: „Ние приемаме философията на ген. Радев, неговото виждане за държавата, а той казва „Аз не приемам националната сигурност само като защита на територията на страната и на нейния суверенитет, не приемам националната сигурност само като развитие на демократичните институции, а като сигурност на образование, на науката, на икономиката, на културата. Ако те не се развиват няма да има сигурност”. Ето за това ние близък, защото ние жените сме много ангажирани именно в тези сфери – там ние работим и се опитваме да дадем нашия опит, усет, нежност и кураж.”.

Нашата цел в тази кампания е да постигнем всичко, за което сме мечтали и да дадем цялата си енергия то да се случи. За доброто на България – победа!”, призова Ева Маринова.

bsp

За повишаване патриотичния дух на вечерта допринесе със своите изпълнения народната певица Калинка Рачева.

bsp_georviev

В подкрепа на кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова се изказа Антон Георгиев, бизнесмен и общински съветник, член на Инициативния комитет в Плевен. „Ген. Радев ще е президент на всички българи и нека го подкрепим с всички сили”, призова Георгиев.  

 bsp3

За личността и достойнствата на ген. Румен Радев говори о.з. полк. Йонко Пътев, член на Инициативния комитет в Плевен

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

bssp

bsp_publika

#тагове:

НАЙ-НОВИ: