Артшкола „Колорит“ – Плевен ще участва в Международната среща на младежкото изкуство „Евора 2016“ в Португалия

08.10.2016 8:00

8.10.kolorit

Артшкола „Колорит“ – Плевен спечели наградата – Участие в Международната среща на младежкото изкуство „Евора 2016“ в Португалия, която ще се проведе от 9 до 16 октомври в града – музей Евора. Плевенската школа печели тази престижна награда за 17-ти пореден път.
Наградата се присъжда ежегодно на най-добрите 10 арт школи, сред участници от цял свят, представили своите колекции от рисунки на Международния конкурс, който предшества международния пленер. Темата, по която тази година са рисували всички е „Четирите елемента: въздух, земя, огън и вода“. Носители на Специални индивидуални награди от арт школа „Колорит“ са 14-годишните Християна Дечева, Християния Василева, Милица Славкова и Йоана Габровска – 16 г. Творческият екип на „Колорит“, който ще представи България на арт форума в Португалия включва две от наградените деца – Християна Дечева и Християния Василева и ръководителя на школата Майя Ананиева.
Под ръководството на своя арт педагог плевенските талантливи момичета ще рисуват старата архитектура на града-музей Евора и на старинното селище Монсараш, състезавайки се за наградите на международния пленер. Те ще вземат участие в редица културни и артистични изяви, ще пасетят емблематични селища в Португалия, запознавайки се с тяхната култура и традиции. Арт школа „Колорит“ има свое извоювано място и артистично присъствие на международния конкурс и пленер в Евора. През тези 17 години децата от „Колорит“ спечелиха над 600 награди – златни и сребърни медали, специални призове, награди „Сюрприз“, плакети, почетни знаци, дипломи.
На две деца от школата бяха организирани самостоятелни изложби в галерии в град Евора.Школата има свои представителни изложби в Евора и Монсараш.
Ръководителят на школата Майя Ананиева е носител на най-високите награди на международния форум- златни медали, специални призове, плакети, почетни знаци, дипломи. Носител е на наградата „Най-успешен артпедагог“. Тя бе избрана за куратор за България на международния проект “ Моята страна – мой дом“ и представи изложба от избрани творби от международния пленер в Евора в изложбените зали на РИМ в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: