Две години затвор за смъртта на стриптийзьора Карлос постанови съдът в Плевен

07.10.2016 11:26

15.02.karlos

Окръжен съд – Плевен наложи наказание две години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на Маню К. за причинена от него смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда на 37-годишния стриптийзьор Карлос Перник.
Присъдата е постановена по внесен от Окръжна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу подсъдимия Маню К. за извършеното от него престъпление по чл.124 ал.1 пр.1, във вр. с чл.128 ал.2 от НК, затова че причинил на Кирил Д. смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в черепно мозъчна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
В хода на наказателното производство са изяснени фактическите обстоятелства, при които е настъпила смъртта на Кирил Д., на 37 години от гр. Перник. На 13.02.2016 г., рано сутринта в ОД на МВР – гр. Плевен постъпва анонимен сигнал за мъж, изпаднал в безпомощно състояние пред дискотека „Анаконда“ в града. На място е изпратен дежурен екип на 02 РУ „Полиция“ и „Спешна медицинска помощ“. Пострадалият е откаран в УМБАЛ – „Д-р Георги Странски“, където е починал.
Пострадалият Кирил Д. водел в дискотеката за участие три жени – еротични танцьорки. Той употребил голямо количество алкохол и сутринта при опит да танцува, залитнал и паднал върху малка хладилна витрина, в резултат на това счупил няколко бутилки с алкохол. След като станал отишъл да говори с управителя на заведението, относно заплащането на унищоженото имущество. След приключване на разговора им, без видима причина, пострадалият нападнал в гръб обвиняемия Маню К., който си седял сам, на един от столовете на бара. Кирил Д. дръпнал с ръка яката на якето на обвиняемия. От дърпането Маню К. се завъртял на 180 градуса и за момент изгубил равновесие. Тогава се намесил друг свидетел на иницидента, който хванал пострадалия за ръцете и го издърпал на 2-3 метра в страни от бара. В този момент обвиняемия Маню К. се приближил до тях и нанесъл неочакван удар с юмрук в лицето на пострадалия Кирил Д., при което той се свлякъл на земята.
За инцидента е уведомена Окръжна прокуратура – гр. Плевен, където е образувано Досъдебно производство срещу Неизвестен извършител за престъпление по чл. 115 от НК. Предприети са незабавни процесуално- следствени действия за изясняване на обстоятелствата около настъпването на смъртта на пострадалия.
Предварителните заключения на съдебните медици, извършили първоначалния оглед на починалото лице са за смърт настъпила вследствие на причинена черепно- мозъчна травма. В хода на проведеното разследване са назначени и изготвени две тройни съдебномедицински експертизи, които установяват, че смъртта на Кирил Д. се дължи на остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност, резултат на черепно-мозъчната травма, която е резултат от значителен по сила удар в областта на лявата буза, най-вероятно с ръка, довел до тежко сътресение на мозъка. Налице е пряка причинна връзка между нанесената травма и смъртта. Според експретните зключения смъртта на Кирил Д. е резултат от удара нанесен по лицето, а не от предшестващите падания на тялото. Като вещите лица приемат, че медико-биологичната квалификация на описаните увреждания е постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
Подсъдимият признава изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и в съдбена фаза делото беше разгледано във формата на съкратено съдебно следствие. С настоящата присъда Плевенският окръжен съд приведе в изпълнение и предишна условна присъда, наложена от подсъдимия Маню Д. в размер на две години „Лишаване от свобода“. Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Домашен арест“ от досъдебната фаза.
Присъдата не е окончателна е подлежи на обжалване и протест.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: