Пенсионерската организация в Гулянци отбеляза Международния ден на възрастните хора

05.10.2016 11:39

pensioneri2

Пенсионерската организация в Гулянци отбеляза Международния ден на възрастните хора на общинска хижа „Карабоаз”. Програмата на празника включваше обръщение от председателя на ПК „Възраждане” гр. Гулянци – Димитър Александров, доклад за 1 октомври и събитията около него, подготвен от Пепа Владимирова и литературно-музикална програма, информират от Пресцентъра на Община Гулянци.

pensioneri

Гост на пенсионерите беше зам.-кметът Левтеринка Георгиева, която поздрави присъстващите от името на общинското ръководство с думите: „Този ден насочва общественото внимание към постиженията, опита и мъдростта на възрастните хора, към проблемите, които съпътстват този етап от живота.
Радвам се, че въпреки трудностите Вие превръщате този ден в празник. Това само доказва колко силен и млад дух носите – дух, от който и ние черпим сили.
Празникът е чудесен повод да се преклоним пред Вас – калените в битки, постигналите успехи, градилите ценности и даряващи мъдрост и опит.
Благодарим Ви, че сте до нас! Уверявам Ви в нашата съпричастност и подкрепа! Желая здраве на Вас, на Вашите семейства и близки. Нека тяхната и нашата обич и признателност изпълват дните Ви с удовлетворение и щастие!”
Празникът продължи с литературно-музикална програма на вокалната група при пенсионерския клуб. Със своите стихове и песни изпълнителите трогнаха гости и публика до сълзи, а на финал създадоха чудно празнично настроение, което преля в кръшни хора.

pensioneri1

Към общинската организация на пенсионерите действат 11 клуба. Те развиват богата обществена и културна дейност, активно участват в живота на населените места – част са от всички чествания и празници, организират полезни за своите членове срещи и инициативи, развлекателни екскурзии и гостувания за обмяна на опит с клубове извън общината. Вокалните групи към клубовете са носители на десетки грамоти, медали и отличия от фестивали и събори. Община Гулянци оказва финансова помощ на клубовете под формата на ежегодна субсидия, съдейства за поддръжката на помещенията, помага при организирането на събития и мероприятия.

Снимки: Пресцентър, Община Гулянци

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: