Община Левски подаде три проекта по Програмата за развитие на селските райони

05.10.2016 11:49

levski11

Община Левски подаде три, максимално разрешения брой  проектни предложения в определения срок , по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. За това информират от Пресцентъра на местната управа.

Изхождайки от нуждите на селищата в общината и  параметрите на мярката, времето до отварянето й е използвано максимално за подготовка на проектни предложения.

Любка Александрова, кмет на община Левски: „Първото проектно предложение е за ремонт и реконструкция на отсечки от четвъртокласната пътна мрежа – отсечките за с.Варана и в посока с.Обнова, с.Каменец , отсечките с.Обнова и с.Трънчовица. Второто проектно предложение е за ремонт на улици в гр.Левски  – всички улици в града ,които са с подменена водопроводна мрежа. Третото е за ремонт на СУ „Крум Попов”в гр.Левски. Имаме готов проект за подмяна на водопроводната мрежа в с.Козар Белене, като най-нуждаещо се, но поради късното приемане на община Кнежа в Асоциацията по В и К загубихме възможността на този прием да входираме проекти по В и К. Имаме готов проект при евентуално ново отваряне на мярка 7.2 При дадената възможност за бенефициент участваме на 100% и се надявам и трите проекта да бъдат финансирани.

Хубаво е, че останалите пет читалища, които през изминалия програмен период не можаха да получат финансиране за енергийна ефективност и ремонти сега са подали проектни предложения съобразени с новите изисквания. Това са читалищата в селата Асеновци, Аспарухово,Градище, Изгрев и Малчика. Читалищата, които направиха това в предишния програмен период, сега кандидатстват за оборудване. Накрая на програмния период очакваме на 100% ремонтирани читалища в нашата община. НЧ „Г.Парцалев –  1901” е подало проектно предложение за Открит амфитеатър

Левски, като община и като отделни бенефициенти, е подала проектни предложения към фонд Земеделие в рамките на около 14 мил.лв.”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: