Румънски тираджия опита да подкупи полицай при ферибота в Никопол

04.10.2016 15:35

police 3

Окръжният съд в Плевен уважи искането на Окръжна прокуратура – гр. Плевен и наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на румънския гражданин Петре К., който е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 304, ал.1 от НК. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

От проведените до момента действия по разследването става ясно, че на 30.09.2016г. обвиняемият Петре К. управлявал тежкотоварен автомобил на територията на Р България. В района на Ферибот – гр. Никопол,  полицейски служител на РУ – гр. Никопол подал сигнал със стоп-палка на обвиняемия с цел осъществяване на проверка.

Първоначално Петре К. не спрял на подадения сигнал и се опитал да избегне проверката. След намесата на полицейските служители, обаче, той бил спрян и бил тестван за употреба на алкохол. Измервателния уред – Дрегер Алкотест отчел концентрация на алкохол в кръвта, което наложило да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение от страна на полицейските служители. Тогава обвиняемият Петре К. извадил банкнота от пет евро и я подхвърлил на полицейския служител – младши автоконтрольор. Тогава бил незабавно задържан и за инцидента бил уведомен прокурор от Окръжна прокуратура – гр. Плевен.

Разследването по досъдебното производство продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: