Кабелните оператори да работят експедитивно и на къси участъци, настоява кметът

30.09.2016 17:00

kabeli 2

Във връзка със сигнали на граждани кметът Георг Спартански и неговият заместник арх. Невяна Иванчева лично провериха дейностите по полагане на подземни оптични кабели на улиците „Хаджи Димитър”, „Гевгели” и „Самуил”, информират от Пресцентъра на Община Плевен.

На място бяха проведени разговори с техническите екипи, наети от оператора Оптиспринт, относно обезопасяване на районите с ленти, регламентираното изхвърляне на отпадъците, спазването на  сроковете и технологията за възстановяване на тротоарните настилки.

kabeli 1

По настояване на Георг Спартански от строителната фирма се ангажираха да работят по-експедитивно на къси участъци, за да не се блокират дълги райони, с което се създават неудобства за пешеходците и уличното движение. От своя страна изпълнителите разказаха за възникващи проблеми в работата им – кражби на обезопасителни ленти и кабели, изхвърляне на битови отпадъци в изкопите и др.

Засилен контрол при полагането на кабелите от различните оператори ще се осъществява от строителното направление на Община Плевен, компромиси за сметка на гражданите и вида на града ни няма да допусна, категоричен беше Георг Спартански.

Снимки: Община Плевен

kabeli

#тагове:

НАЙ-НОВИ: