Съдят неправоспособен шофьор на камион опитал да избяга от плевенски полицаи

29.09.2016 14:15

prisada

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 51-годишен мъж, който пречил на полицаи да изпълнят задълженията си. Това информират от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Емил А. е за това, че на   14.06.2016 г. в с. Тученица, обл. Плевен, противозаконно пречил на органи на властта – четирима полицейски служители от РУ – Плевен,  изпълняващи задълженията си по охрана на обществения ред и пътен контрол, като не спрял на подадения от тях сигнал за спиране – престъпление по чл. 270 ал. 1 от НК.

Полицейските служители при Първо РУ на МВР- Плевен извършвали специализирана полицейска операция съгласно утвърден план, обхващаща територията на селата Гривица, Радишево и Бохот. Около 21.00 ч. на 14.06.2016г. двата екипа се движели от с. Бохот към с.Тученица. На входа на с.Тученица, забелязали товарен автомобил „Рено“, който бил управляван от Емил А. Обвиняемият като видял полицейските автомобили,  рязко увеличил скоростта на движение, за да избяга. Двата полицейски екипа включили светлинен сигнал и тръгнали след камиона с цел спирането му за проверка, тъй като знаели, че обвиняемия не притежава свидетелство за управление на МПС. Последният обаче не само, че не спирал, но и постоянно увеличавал скоростта си на движение, като за да избяга на полицаите се  отклонил по черен път  през изоставен лозов масив. Обвиняемият е  осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: