Край Плевен ще се проведе петият кръг от пистовия шампионат по автомобилизъм

29.09.2016 18:02

pistov_shampionat1

След едногодишно отсъствие от календарна на пистовия шампионат, писта „Долна Митрополия“ отново се завръща като домакин за петия кръг. В него участие ще вземе и последния победител на тази писта Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10), който е и временен лидер в  автомобилния шампионат на затворен маршрут.

Трасето ще бъде с по-различна конфигурация от тази през 2014г. Сега автомобилните състезатели ще карат по същата схема, както и мотоциклетистите. Общата дължина на трасето е 3300м., с включени две дълги прави.

pistov_shampionat

Преди състезанието на плевенската писта, пилотът на КА-2 Рейсинг се намира на първо място в серия Макси, като има 132 спечелени точки, след провели се четири кръга. Преднината на пловдивчанина пред втория е 31,5 точки.

В последния кръг, който се проведе преди две седмици на писта „Стара Загора“, Маршавелов завърши на първо място. Това бе втора поредна победа за двукратния шампион на България, както и трета за сезон 2016. Той успя да спечели надпреварите на писта „Дракон“, както и на тази в Русе.

„Дългите прави не ни притесняват, въпреки че колата ни е направена за по-спънати трасета. В това състезание ще се стремя да запазя лидерската позиция в шампионата“, бе коментарът на Константин Маршавелов за предстоящото състезание.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: