Осъден опита да избяга от полицаи при автогонка в Плевенско

26.09.2016 12:31

police

На 21 септември около 14:30 часа на път в община Долна Митрополия при акция по линия „Пътен контрол“, служители на РУ – Долна Митрополия правят опит да спрат за проверка „Опел Вектра“, с чуждестранна предна регистрационна табела и липсваща задна регистрационна табела. Водачът на автомобила е направил рязка маневра и е завил наляво по посока на главен път за град София, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Автомобилът е последван от служителите на МВР по черен път. При опит да бъде задържан шофьорът – беглец е оказал съпротива, нанасяйки удари в областта на лицето и дясната ръка на полицейски служител.

Установена е самоличността на водача – 40-годишен от Тръстеник. Първоначално е отведен в РУ – Д. Митрополия, след което е транспортиран в затвора – Плевен за изпълнение на влязла в сила присъда „лишаване от свобода“.

Полицейският служител е освидетелстван в КСМД – Плевен, където е установено, че му е нанесена лека телесна повреда, изразяваща се в болки и страдания, временни и неопасни за живота. Установено е, че водачът е управлявал МПС без свидетелство за управление, като нарушението е в едногодишния срок от наказването му за същото деяние по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 19 ноември 2015 година. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: