Блестящо представяне и бурни аплодисменти за ФТК „Българско хоро“ – Плевен в Сърбия (галерия+видео)

26.09.2016 13:00


Плевенският Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ с ръководители Олга и Минко Мустакови спечели сърцата на публиката в още една европейска държава – Сърбия. От 22 до 25 септември танцьорите от Плевен гостуваха в курортния град Сокобаня, популярен с лековитите си минерални извори и кристален планински въздух, където взеха участие във фолклорен празник, организиран от Община Сокобаня и Туристическия информационен център в източния сръбски град. Заедно с клуб „Българско хоро“ жителите и гостите на курорта зарадваха с изпълненията си още Ансамбъл „Горна баня“, Певческа група от Драговищица, фолклорните клубове от София „Мера денс“ и „Седеф“, както и местни състави.

26.09.horo1
Амфитеатралното пространство пред Туристическия информационен център в Сокобаня се оказа тясно за стотиците зрители, които станаха свидетели на емоционален двучасов концерт. По програма ФТК „Българско хоро“ – Плевен се представи втори, като за гостуването си в Сърбия клубът бе подготвил три танцови постановки от различни краища на нашата страна – Шумадия от Северозападна България, Сатовчанско хоро от Пиринския край и Влашко хоро. Трите изпълнения на плевенчани бяха посрещнати с огромно вълнение от публиката, която се отблагодари на танцьорите от Плевен с бурни аплодисменти. Финалът на празника пък бе поставен с общо хоро на всички изпълнители, което начело с българския трибагреник се изви по централната улица на Сокобаня. За участието си клубът получи грамота и красив подарък за спомен от организаторите.

26.09.horo2
Олга и Минко Мустакови не скриха, че са останали изключително доволни от представянето на своите възпитаници, като не спестиха благодарностите си към тях за старанието и себераздаването. Въпреки че сред 18-е танцьори имаше такива, които са в нашия клуб от сравнително скоро, изпълнението им по нищо не отстъпваше от това на майсторите, които са в клуба от неговото създаване, споделиха ръководителите на ФТК „Българско хоро“, който през юли отбеляза осмата си годишнина. Специална благодарност семейство Мустакови отправи и към силната плевенска агитка, която пропътува стотиците километри до Сокобаня заедно с танцьорите и не спря да ги подкрепя по време на изпълненията им.

26.09.horo3
Освен с отличното представяне, плевенчани ще запомнят гостуването си в сръбския курорт и с термалните басейни в комплекса Соко терме, както и разбира се с прословутата сръбска кухня, които бяха на тяхно разположение през четирите дни. Също така, танцьорите посетиха и част от забележителностите в района – местността „Лептерия“ в каньона на река Моравица, богатото на пъстърва Езеро на любовта в планината Озрен, водопада Рипалка – първият природен обект в Сърбия, обявен за защитен през 1948 г., древната крепост Сокоград.

26.09.horo4 26.09.horo5 26.09.horo6 26.09.horo7 26.09.horo8 26.09.horo9 26.09.horo10 26.09.horo11 26.09.horo12

#тагове:

НАЙ-НОВИ: