Кандидатът за президент ген. Румен Радев участва в отбелязване на годишнина от Септемврийското въстание в с. Байкал

24.09.2016 16:45

bsp_bajkal

Кандидатът за президент на Република България, подкрепен от Българската социалистическа партия, ген. Румен Радев се включи в отбелязването в с. Байкал на 93-годишнина от Септемврийското въстание. Това информират от Пресцентъра на Областния съвет на БСП – Плевен.

В местността „Паметниците“ присъстваха повече от 500 души, сред които народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Васил Антонов, областният председател на БСП в Плевенска област Диана Ботева и председателят на Общинския съвет в Долна Митрополия Александър Печеняков.

bspa_bajkal 1
„Важно е да помним и уважаваме нашата история. Нека си спомним за героите от Септември 1923-та, за делото им в името на България“,  каза в обръщението си ген. Румен Радев. Той посочи още, че отговорността за настоящето и бъдещето на Родината е дълг на всеки българин.
„Саможертвата на септемврийци за нас е безспорна, а Страшимировият стих „Клаха народа, както и турчин не го е клал“ е най-вярната оценка за събитията, категоричен бе Васил Антонов.

За човешката страна на септемврийските събития говори Антонов, засягайки и друга значима за историята ни дата – 22 септември – Денят на Независимостта, която ни е дала положителен пример да сме единни, обединени и защитаващи интересите на България.

received_1324604877580318
Честването на 93-годишнина от Септемврийското въстание завърши с отдаването на почит и поднасянето на цветя.

Снимки: Областен съвет на БСП – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: