Ден на отворените врати за осиновяването ще се проведе днес в Плевен

26.09.2016 7:17

family

За трета поредна година Център за обществена подкрепа (ЦОП) в гр.Плевен, ще се включи в отбелязването на Националната информационна седмица за осиновяването – 26.09. – 02.10.2016г..

Проявата се организира от Българската асоциация Осиновени и осиновители (БАОО). Тя цели да се информира обществеността и заинтересованите граждани къде, кога и как могат да получат информация, подкрепа и помощ по въпросите за осиновяването на деца, както и да се популяризира акта на осиновяването и да се променят обществените нагласи.

Инициативата е насочена към граждани, родители осиновили дете, кандидат-осиновители и хората, които още не са взели решение за осиновяване.

Целта е  да се покаже какви са възможностите за подкрепа от страна на Центъра:

–     Към кандидат-осиновителите и тези, които все още не са взели решение: срещи с хора, които вече са осиновили дете, обмяна на опит, професионални консултации и др.;

–     Към родителите, осиновили дете: да станат част от група за споделяне и подкрепа, целяща медиирани разговори по различни теми, надграждане на родителски умения и обмяна на опит

–     Към деца и граждани: за създаване на положителни нагласи към процеса на осиновяване.

Днес, 26 септември, от 10:30 до 15:30 ч. в ЦОП ще се организира Ден на отворените врати, посветен на осиновяването. През целият ден, на място и на телефон 064/824-156 ще бъде предоставяна информация по въпроси, свързани с процеса на осиновяване на заинтересованите лица.

На присъстващите в Центъра ще бъде представена презентация на тема „Психологически и социални аспекти на осиновяването”, с последваща дискусия. Ще се представи документалният филм „Триъгълник от любов”, създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете”, програма „Вяра в семейството”, осъществен с подкрепата на Фондация „Лале” и Фондация ОУК, ще бъдат раздадени материали и ще се проведат индивидуални консултации и дискусия със специалисти в присъствието на представител от РДСП.

През Националната информационна седмица, посветена на осиновяването не сме забравили и най-малките. В този период ще се четат детски приказки, свързани с темата, които са адаптирани и подходящи за децата от начален курс и детската градина.

Заповядайте днес от 10:30 ч в сградата на Център за обществена подкрепа, на ул.”Георги Бенковски” № 61 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: