Съдят шофьор с отнета книжка, причинил катастрофа със загинал в плевенско село

19.09.2016 9:05

15.09.katastrofa

В Окръжен съд – Плевен днес ще се проведе заседание по дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен против Д.Д., обвинен в причиняване на катастрофа със загинал.

Пътният инцидент се е разиграл на 25 август 2014 г. на кръстовище в плевенско село. Това става ясно от съобщението на Пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Д.Д. бил зад волана на л.а. джип „М. П.” с английска регистрация, собственост на Т. Б. от с. П., когато нарушил правилата за движение по пътищата и се движил в населено място със скорост 83.55 км./ч.  при разрешена скорост от 50 км./ч. и по непредпазливост причинил смъртта на П. Л. и комбинирана средна телесна повреда на К. И., който получил контузио на двата бели дроба с излив на кръв и въздух и травматично разкъсване на диафрагмата вляво, което е довело да разстройство на здравето, временно опасно за живота, както и политравма със счупване на 3-то до 6-то ребро. Шофьорът е управлявал джипа без да има необходимата правоспособност, тъй като бил с отнети всички контролни точки и СУМПС на 09.05.2013 г..

След катастрофата Д.Д. избягал от местопроизшествието. Заседанието е насрочено за 10 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: