От догодина да започнат оздравителни мерки за училищата в община Плевен

19.09.2016 16:33

20.11.school

След като бъде приет бюджетът за 2017 г. на Община Плевен на дневен ред ще се постави въпросът за оптимизацията на училищата мрежа. Това заяви днес пред журналисти кметът Георг Спартански. Той отново коментира темата за дофинансирането на маломерни паралелки в училища на територията на община Плевен, което според него не трябва да е в такива големи размери. Само за тази учебна година до момента исканията са от 13 училища, някои от които в самия общински център. Сумата е за малко над 53 000 лв.

Според кмета Общинският съвет трябва да вземе решение какво да се прави с такива неефективни звена, т.е. училища, и да се предприемат стъпки за оптимизация.

„Не мисля, че е нормално в третото хилядолетие, когато говорим за технологии и т.н. да имаме слети паралелки, в които деца от 1 и 3 клас, и от 2 и 4 клас да учат заедно. Едните учат ченгелчета и букви как се изписват, а другите решават квадратни уравнения. Няма как да има качествено образование в такива условия, характерни за килийните училища”, заяви Спартански. Той бе категоричен, че от догодина ще се предприемат оздравителни мерки за училищата в общината, тъй като и самите деца нямат интерес от такова обучение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: