Съвети за почистване на PVC-дограма

15.09.2016 14:46

Предимствата на PVC-дограмата са, че се нуждае от минимална поддръжка и НЕ се нуждае от боядисване!

???????????????????????????????
PVC-дограмата на Вашия дом изглежда прекрасно, когато е нова. И за да изглежда толкова добре, колкото в деня, когато е поставена, трябва да се грижите за нея редовно… и внимателно.
1. Едно от най-добрите, най-простите и най-сигурни решения за почистване е бял оцет, който се смесва с топла вода. Това е една част оцет на четири части вода. Пригответе този разтвор в една стара и чиста спрей-бутилка/помпичка.Ако замърсяването не е дълбоко, може да изплозвате дори само хладка вода, но в никакъв случай не почиствайте на сухо, за да избегнете драскотини. При ежедневно почистване на крило и каса на PVC-дограмата се използва хладка вода, в която е прибавен препарат за миене на съдове. Течен сапун също е за предпочитане.
2. Преди да започнете почистването, отворете прозорците и почистете праха от ъглите на профилите.
3. Напръскайте рамките на PVC-прозорците и ги оставете да изсъхнат за няколко минути. Избършете с чиста, мека и влажна кърпа. Бебешките кърпички са идеални за това!
4. При видими драскотини по вашата PVC-дограма, нанесете една малка част от PVC гланцова боя. Можете да приложете това с малка „ретуш“ четка за рисуване.След това използвайте малко от кухненска кърпа, за да избършете излишния гланц /като внимавате да не изцапате стъклото/.
5. Когато боята изсъхне, затворете прозорците и почистете стъклата на прозореца като използвате спрей за почистване на стъкло.
6. След като сте почистили всичко, е добра идея да се приложат някои леки смазки с грес по механизмите на прозорците, за да се предотврати изсушаването им.
7. Правете всичко това редовно и Вие ще поддържате PVC-дограмата и прозорците да изглеждат добре в продължение на много години напред!
Не забравяйте, че при нужда на каквито и да е съвети, или в случай, че откриете нещо, което изглежда нередно и трябва да се коригира, винаги може да се свържете с нас. Специалист от ВасиМа ще Ви посети на място за консултация и отстраняване на проблема.

vrs11
20 години Вие избирате ВасиМа! ВасиМа помага на клиентите да подобрят местата, които обитават, в продължение на 20 години. От 1996г. ВасиМа застава зад „внимание и умение”, „обслужване и качество”. Днес ВасиМа е успешна фирма, която включва в продуктовата си гама: алуминиева и пвц дограма; екстериорни щори; всички модели интериорни щори, сенници и тенти, охранителни ролетки; гаражни и портални врати; вътрешни интериорни врати и метални блиндирани врати, мрежи против насекоми; врати хармоника; телескопични простори за дрехи, алуминиеви парапети …

#тагове:

НАЙ-НОВИ: