Новата учебна година беше тържествено открита в училищата на община Левски

15.09.2016 12:33

15.09.levski1

Новата учебна 2016/17 година беше тържествено открита тази сутрин в училищата на община Левски. 125 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг. Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с първия учебен ден ученици и учители в новото общинско училище – ПГСС ”Никола Вапцаров”. От 1 август ПГСС ”Никола Вапцаров” съгласно новия закон за народната просвета вече е общинско училище.

15.09.levski2
„Радвам се да ви поздравя в семейството на общинските училища. Радост и отговорност за общината е влизането на гимназията в общинската образователна система, посочи г-жа Александрова и като бивша възпитаничка на училището подчерта сериозния потенциал на учебното заведение. Пожела успешна учебна година и посочи, че в лицето на Общината, директора Йордан Димитров и колектива на училището има един много сериозен партньор и гарант за преодоляване на трудностите.

15.09.levski3
По традиция първият учебен ден беше празник и за СУ ”Крум Попов”. С много цветя , песни, стихове, специални ритуали за посрещане на първокласниците и радостно вълнение ученици, учители и родители изпълниха двора на училището. В този празничен за българското образование ден своите специални поздрави към първокласници, учители, родители поднесоха новият директор на СУ ”Крум Попов”Валентина Дженева, председателят на ОбС- Левски Дочко Дочев, главния експерт ”Образование, култура и спорт” Петя Чолакова, родители и ученици.

15.09.levski4
За първия учебен ден училищата в общината получиха поздравителен адрес от председателя на НС Цецка Цачева, от областния управител на област Плевен, кмета на Община Левски, председателя на ОбС – Левски, военно окръжие, представители на институции и родители.
„Ще бъде детска планета” заяви желанието на децата първокласничката Любена и песента й стопли септемврийския ден с аплодисментите, усмивките и радостта на всички.

15.09.levski5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: