Куп изненади е подготвило ръководството на НУ „Христо Ботев“ – Плевен за своите възпитаници

14.09.2016 13:18

14.09.botev1

Най-голямото начално училище в областта „Христо Ботев“ – Плевен на 15 септември ще отвори отново врати за 456 ученика, от които 100 първокласници. Училището ще посрещне своите възпитаници през 2016/2017 учебна година с поредица от оригинални инициативи, реализирани по инициатива на директора Цветелин Горанов.

14.09.botev2
Изненадите започват още от училищния двор, където са поставени красиви висящи кошници с цветя. Атрактивната и забележителна декорация на двора, включваща алпинеуми, каменна река и много цветя, e допълнена с нова фитнес площадка на открито и маси за шах. С много старание и внимание към детайлите дворът на училището е превърнат в приятно място за отмора на учениците, който освен че радва окото, възпитава у децата вкус към красивото и загриженост да го пазят.

14.09.botev3
Нови патриотични арт инициативи преобразиха две от стените на училището. Точно под светлинното знаме на едната от тях са написани думите на княз Борис Първи, Покръстител „От земята Болгарска и камен не давам” в изображение на контурна карта на България, запълнено с цветовете на родния трибагреник. На другата стена, вдясно от централния вход на училището е изписано емблематичното стихотворение на Иван Вазов „Аз съм българче“.
Във всяка класна стая са поставени портрети на едни от най-светлите личности в българската история – Христо Ботев и Васил Левски и националния трибагреник.
Вярваме, че тези инициативи ще запалят родолюбива искра във всяко детско сърчице.

14.09.botev4

 

14.09.botev5

 

14.09.botev6

 

14.09.botev7

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: