Кой спря санирането в Плевен, питат плевенчани депутата Владислав Николов

14.09.2016 15:31

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Най-голямата община в областта – Плевен остава назад спрямо по-малки като Левски и Кнежа по отношение на реализиране на Националната програма за енергийна ефективност. Кой е отговорният за това и кога най-сетне нещата ще бъдат задвижени?” С тези думи граждани се обърнаха за помощ към народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на редовната му приемна, информират от пресцентъра на партията в Плевен.

Хората изразиха своите опасения, че това ще доведе до провал на Националната програма в Плевен.

Темата за втори път се поставя на вниманието на народния представител Владислав Николов след като през юли собственици на жилища в одобрени за саниране блокове от Плевен потърсиха неговото съдействие за отговори от кмета на Плевен защо процесът е блокиран.

„Нямам отговор на тези въпроси, въпреки, че изпратих питане до господин Спартански. Между впрочем това е съдбата на всички досега поставени пред него проблеми, за които от ГЕРБ писмено сигнализираме. Но онова, което със сигурност мога да кажа е, че след посещението ми в Левски, където видях как изглеждат вече санираните блокове по Националната програма, това забавяне категорично е в ущърб на интересите на жителите на община Плевен. Те са хората, които ще „плащат” със сметките си за отопление за мудността на Община Плевен. 34 блока имат сключени договори с банката. За 22 блока са одобрени изпълнители на техническо и енергийно обследване и за 14 от тези 22 обследването е приключило. Какво чака управата на община Плевен не е ясно”, коментира Владислав Николов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: