Щура детска лаборатория за химични експерименти отваря врати в Плевен (видео)

12.09.2016 12:46


На 18 септември, неделя, от 10:00 и 12:00 в Читалище „Развитие“ – Плевен на ул. „Трапезица“ 18 (до кафе Бораго) ще се проведе Фестивал на науката. Той се организира от „Интересна наука“ ЕООД, която реализира социално-значим детски проект в България – уникални интерактивни научни шоу-програми „Щура лаборатория“ и научни работилнички за деца от 5 до 13-годишна възраст.

12.09.lab1
Това е неочаквана комбинация от празник с химични експерименти, която ще докаже на всички участници, че науката е едно весело и увлекателно приключение. Децата ще имат възможността да се озоват в една истинска мобилна научна лаборатория и да се превърнат в млади учени. Мисията на проекта е: полезно и занимателно прекарване на времето на децата, младежите и възрастните; пробуждане на интереса към науката и техниката и популяризиране на науката в България.

12.09.lab2
Форматът на фестивала ще се провежда под формата на научни работилнички за деца от 4 до 13 години. Това е най-любимият формат за занятия на младите изследователи. Все пак на научните работилнички може да се смесва, разтваря, да се твори и изобретява. Всеки може да почувства себе си като истински учен. Ние показваме, че физиката и химията са нещо много интересно и по този начин свикваме децата на любов към знанията, споделят организаторите.
Входът за възрастни на научните работилнички е свободен!
За участие на дете в работилничките е задължително записването на тел. 0889 946 111

#тагове:

НАЙ-НОВИ: