Районна прокуратура – Левски предаде на съд шофьор на камион, блъснал човек на пътя

10.09.2016 11:32

prokuratura

Районна прокуратура – Левски внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и при преминаване покрай спрени автомобили блъснал човек, като му причинил средна телесна повреда.
Обвинението срещу Злати И. /42 г./ е за това, че на 28.11.2015 г., на път в близост до с. Обнова, Плевенска област, при управление на товарен автомобил “Фолксваген“, нарушил правилата за движение по пътищата, като не се движил със скорост, която да му позволява в случай на необходимост да спре и с деянието си по непредпазливост причинил на Бисер Н. / 46 г./ следна телесна повреда, изразяваща се в причиняване на разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл.343 ал.1, вр. с чл.342 ал.1 НК.
Обвиняемият работи като шофьор и на 28.11.2015 г. изпълнявал курс до гр. Варна с товарен автомобил “Фолксваген Крафтер“.
На същата дата след 17.00 часа свидетелят Константин Н. и съпругата му с лек автомобил “Крайслер “ пътувайки в с. Обнова, видели, че срещу тях идва автомобил, управляван от Бисер Н., който се движил с висока скорост и в средата на пътното платно. Заради това Константин Н. намалил скоростта и отбил плътно вдясно. В момента на разминаване на двата автомобила чул силен шум и видял, че лявото огледало на автомобила виси отстрани счупено. След удара Бисер Н. не спрял. Константин Н. направил обратен завой и настигнал автомобил „Фолксваген Пасат“. Спрял плътно вдясно, като зад него спрял Бисер Н. Двамата шофьори излезли от колите си, като Константин Н. поискал да извикат полиция заради това, че Бисер Н. е ударил автомобила му. В този момент обвиняемият се движел с товарен автомобил по същия път с около 65 км./ч. и на къси светлини. Забелязал спрелите вдясно по посоката на движение коли и двама човека до тях, но когато предприел изпреварване, обвиняемият не задействал спирачната система, а само отнел газта. В момента, в който т.а.“Фолксваген Крафтер“ се изравнил с втория човек, обвиняемият чул шум от удар и видял, че дясното огледало за обратно виждане е счупено направо от стойката, а на платното лежи човек. Спрял веднага и съобщил за произшествието.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: