Съдят рецидивист, извършил грабеж на мобилен телефон в Плевен

01.09.2016 10:02

grabej telefon

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен рецидивист за извършен грабеж на мобилен телефон.

Обвинението срещу Петър Б. е за това, че на  30.11.2015г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив отнел чужда движима вещ – мобилен телефон „Самсунг Галакси Нот 4“ на стойност 790лв, от владението на собственика, с намерение противозаконно да я присвои, като употребил за това заплашване, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвиняемият е осъждан. След излизането си от Затвора гр. Плевен не работел  и контактувал  с лица от криминалния контингент. На 30.11.2015г. около 21,30ч, Петър Б. бил в гр. Плевен на ул. „Лозенка“. По същото време по улицата вървял пострадалият мъж, който се прибирал към дома си. Обвиняемият  забелязал самотно предвижващия се човек, когото познавал бегло и решил да му вземе мобилен телефон. Спрял го, като заявил, че мъжът е счупил неговия телефон, което не било вярно, и затова трябва  да му предаде телефона си. Ако откаже ще му нанесе побой. Пострадалият се уплашил от отправените му закани и преценил, че няма смисъл да противоречи на обвиняемия, тъй като го познавал като лице, извършило множество противозаконни прояви. Веднага след като дал  мобилният си телефон обвиняемият махнал намиращата се в телефона сим-карта и отново отправил заплахи. Следващите дни продал мобилният телефон.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: