Общинският съвет на Плевен заседава днес

25.08.2016 7:17

sesiq 4

По предварителен дневен ред от 25 точки заседава днес Общинският съвет на Плевен. Сесията започва в 09,00 ч. в сграда „Гена Димитрова“.

Един от акцентите на заседанието е предложението за промяна на Общинската транспортна схема и възлагане изпълнението на новосъздадените тролейбусни линии. Точката е втора в предварителния дневен ред на съветниците. Актуализацията на Общинската транспортна схема, включваща градски основни тролейбусни и автобусни линии, се налага във връзка с приключването на мащабния проект „Интегриран градски транспорт на Плевен”, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2007-2013 г. Предложението за решение предвижда закриване на четири тролейбусни линии и откриване на нови на тяхно място.

Друга важна точка е представяне на информация за изпълнението на бюджета на Община Плевен, сметките за средствата от ЕС и основните показатели към 30 юни 2016 г. Към посочената дата при годишен план на данъчните приходи 14 210 000 лв., отчетеното изпълнение е 10 792 630 лв., което представлява 31,51 % от общото изпълнение на всички приходи. Състоянието на общинския дълг към 30.06.2016 г. е в размер на 5 596 220,69 лв. За обслужването на дълга няма просрочени плащания към финансовите институции.

Днес местният парламент на Плевен ще обсъди и предложение за закриването на Междуучилищния център за трудово-политехническо  обучение /МУЦТПО/. Причината са промените в Закона за предучилищното и училищното образование, който влезе в сила от 1 август 2016 г.

Част от дневния ред са още предложение за продажба на незастроени недвижими имоти – частна общинска собственост в с.Буковлък, закупуване на идеална част от имот с площ 10 947 кв.м. в Плевен и жилищна сграда по плана на града.

Съветниците ще решават и за прехвърляне на общински жилища в Плевен от фонд „Под наем“ във фонд „Продажби“. Ще се произнесат и по няколко предложения за внасяне до Министерски съвет на предложения за отпускане на персонални пенсии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: