Многоликата красавица от Плевен Гери Дончева влиза във „Фермата”

25.08.2016 14:06

3.04.geri_

Една от най-многоликите звезди на родния шоубизнес се присъединява към Елен Колева, Ася Капчикова, DEE и Крум Савов, за да стане част от най-голямото риалити приключение тази есен. Гери Дончева има многогодишен опит на малкия екран, но “Фермата” е първото риалити шоу, в което се съгласява да се включи като участник, съобщават от бТВ.

“Много съм жизнена, имам приключенски дух и вярвам, че „Фермата“ ще е приключение в позитивния смисъл на думата. Ще бъде и предизвикателство към мен, като се има предвид състезателния характер на предаването, а това, че като дете съм прекарвала летните ваканции на село прави участието ми в шоуто още по-желано. Вярвам, че ще си изкарам незабравимо”, коментира участието си Гери в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Още нещо:

Гери Дончева е родена в град Плевен, където завършва Математическа гимназия „Гео Милев”. През 2009-а година завършва магистратура в УНСС, специалност „Икономика на туризма”. Има магистърска степен и по специалност „Предучилищна педагогика” от СУ „Св. Климент Охридски”. Практиката й в областта на педагогиката я среща с много деца, които вдъхновяват Гери Дончева да започне да пише детски книги. Втората си авторска книга – „Приказни истории – телефон“ авторката представя пред българската общност в Америка, където успява да зарадва стотици български деца в седем български училища и в Генералното Консулство на Република България в Ню Йорк. Гери Дончева се изявява и на музикалната сцена, като зад гърба си вече има пет песни: „Седем дни“, „Добре ли е?“, „Как го правиш?“, „Insatiable love“ и „Приказни истории“, и продължава да работи над нови музикални проекти.

На модния подиум в България Дончева е едно от най-търсените лица, има редица участия в телевизионни реклами и модни ревюта на дизайнери като Жени Живкова, Стоян Радичев, Поля Кинова, Виргиния Здравкова, Веселка Крачунова, София Борисова, брандове като VHK Fashion, Rila Style, Battibaleno, 134, KWIAT, Tina Social Club и други. Участвала е в световни модни форуми като Dubai Fashion Week (2010) и Las Vegas Fashion Week (2015), където Гери получава комплименти за участието си от губернатора на щата Невада – Боб Милър. Зад океана е заснела и реклами за световни фирми като „Plantronics“, Simona Pettinato Bridal, клип за Temptations & Synapson и други.

Гери Дончева е участвала и в българските сериали „Стъклен дом“ и „Столичани в повече“. Играла е в драматичен театър „Иван Радоев“ – Плевен (2002-2004) в пиесите „Рикошетът на Морфей“ и „Татуирани души“. През годините Гери е била част от екипа на „Комиците“ (2007-2009), „Сървайвър – лайф“ (2008-2009), „В неделя с Димитър Цонев“ (2009), „Станция Нова“ (2009-2010).

Гери е носител на редица награди от различни сфери на изява като „Perfect body of the year“, „Best body awards“ и „Благотворение“ на фондация „Свети Иван Рилски“.  Гери Дончева донесе световна слава на България като стана четвърта в света на конкурса „Мис Глобал 2015“. Тя посети Камбоджа и Виетнам на благотворителни мисии през май 2016, а през годините е участвала и в благотворителни кампании по света: Филипините, България, Англия и Америка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: