Проверки по сигнали на граждани в Плевен направи общинското ръководство

19.08.2016 13:28

prov5

Проверки по няколко сигнала от граждани направиха кметът на Община Плевен Георг Спартански и зам.-кметът по териториално развитие арх. Невяна Иванчева, информират от пресцентъра на местната управа. Инспектирани са и започналите ремонтни дейности по ул. „Драва”, която е един от обектите, включени в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2016 г. със средствата от преходния остатък от целеви трансфери за капиталови разходи в размер на 2 млн. лева.

prov2

Сигнал за посегателство от домашно куче питбул върху дръвчетата зад блок „Даскал Димо” 7 провери екипът. Живеещите наблизо обясниха, че преди месец са подали официално жалба и на собствениците е съставен предупредителен протокол. Въпреки това, те продължават да извеждат кучето без задължителния намордник и пораженията върху дръвчетата продължават.

Вторият сигнал беше за завързани за бреза пред един от входовете на блока метални решетки, останали след ремонта на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания. От тежестта на решетките дървото се е наклонило. Подателката на сигналите, както и хората от жилищния блок, благодариха на кмета Спартански за бързата реакция и неговата отзивчивост, а той ги увери, че мерки ще бъдат взети.

Огледан беше и районът на Балаклия, където разчистването на терена напредва. След това г-н Спартански и арх. Иванчева се отправиха към Девети квартал. Беше констатирано незадоволително състояние на настилката по ул. „Нестор Марков”. Хората тук споделиха, че не е асфалтирано от повече от 20 години, а трафикът по тясната улица, по която трудно се разминават два автомобила, е активен.

Инспектиран беше и напредъкът по ремонтните дейности по ул. „Драва”, където в момента се подменят бордюрите. Улицата е включена в списъка за основна рехабилитация със средствата от преходния остатък от целеви трансфери за капиталови разходи в размер на 2 млн. лева. За ремонта, който обхваща участъка от ул. „Добрич” до ул. „Вихър”, ще бъдат вложени 110 хил. лева.

Изпълнител на поръчката с предмет „Основен ремонт и изграждане на уличната мрежа на територията на град Плевен” е „Инфрастроежи” ООД – Севлиево, в списъка са включени 11 обекта. Срокът за извършване на основния ремонт на улиците е краят на настоящата календарна година.

Снимки: Пресцентър Община Плевен

prov6

prov4prov1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: