Плевенски мотористи призоваха да има справедливост за всички жертви на пътя

10.08.2016 19:45

motoristi_protest 2

Плевенски мотористи излязоха на мирен протест пред сградата на Съдебната палата тази вечер. Така те се присъединиха към обявения национален протест по повод укрилия се след като бе пуснат под домашен арест Фарук Бекташ. На 24 юли той уби при катастрофа семейството мотористи Бойко и Таня Бойкови.

В момента турският гражданин е в неизвестност. Поради ниската ефективност на съдебната ни система и безнаказаността на виновниците рокери от страната се обединиха чрез Фейсбук група и организираха мирен протест.

motoristi_protest

Елица Янинска и нейният съпруг са сред пострадалите мотористи при катастрофа, причинена от шофьор, отнел предимството им на пътя и нарушил правилата. Нашите две деца имаха късмета да не останат сирачета, но много други нямаха нашия късмет, каза Елица. Според нея културата по пътищата на шофьорите е много ниска, а правосъдието „меко казано не си върши работата”. „Не може да се нарушават правилата, да се извършват своеволия по пътищата, без значение дали са мотористи, шофьори, пешеходци, велосипедисти. Всеки има свои близки и иска като тръгне на път да са завърне у дома и да прегърне семейството си”, добави Елица. И призова: „Трябва нещо да се промени в системата, всеки трябва да знае, че няма безнаказана постъпка на шосето. Културата на пътя трябва се повиши, да се пазим взаимно!”.

Тази вечер пред сградата на Темида в Плевен мотористите призоваха за справедливост за техните загинали другари и за всички жертви по пътищата.

motoristi_zam.kmet

В интернет пространството бе разпространен и призив от името на мотористите в страната:

„Без значение дали сме мотористи, автомобилисти, трактористи, пешеходци. На първо място ние сме ХОРА!

По пътищата осакатяват ХОРА. По пътищата умират ХОРА! Потърпевши и почернени семейства с години чакат справедливост, каквато НЯМА! Защото съдебната ни система пуска убийци и изнасилвачи, а осъжда пенсионерът, който е откраднал хляб, за да не умре от глад!

Това НЕ е протест на мотористите. Това е протест на ХОРАТА! Протест на всички, на които им е омръзнало от своеволията и всички, които искат справедливост!
Това е мирен протест на ХОРА! Хора, които искат справедливост и промяна. А Таня и Бойко, които бяха убити от Фарук Бекташ, са символът на тази промяна! И символът на обединението! Протестите са мирни и не са политически обвързани!“.

motoristi_protest 4

motoristi_protest 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: