Оставиха в ареста семейството от Градище, участвало в телефонна измама в Пловдив

09.08.2016 8:09

prisada

Съдът в Пловдив е оставил вчера за постоянно в ареста Галя Паскалева и Господин Господинов, привлечени като обвиняеми за телефонна измама. Това информира Дарик.

Двамата са измамили 68-годишна пловдивчанка, като й откраднали 2 000 лева. По същото досъдебно производство са задържани с мярка за неотклонение „задържане под стража“ още двама души.

На 23 юли 2016 г. пострадалата получила телефонно обаждане от непозната жена. Тя се представила за нейната племенница, която живеела и работила в Германия. Обяснила, че изпраща в България колет със спестяванията си от 32 000 евро по куриер на име Иван Иванов. „Племенницата“ помолила пострадалата да плати митническите такси за освобождаването на пратката. Жената обяснила, че има 2 000 лева и се съгласила да свърши услуга на роднината си. По-късно по телефона на пострадалата се обадил мъж, който се представил за Иван Иванов и поискал 3 200 евро за освобождаване на пратката. Жената отговорила, че не разполага с тази сума и предала 2 000 лева, като записала и съобщила по телефона номерата на банкнотите.

Двамата обвиняеми бяха задържани на 4 август 2016 г., когато се явили в полицията в гр. Левски, след като били обявени за национално издирване по досъдебното производство. Галя и Господин живеят на семейни начала и са от село Градище. Според предварително изнесената информация Галя и Господин трябвало да звънят на възрастни хора и да им оказват психологически натиск.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: