Иманяри са задържани при спецоперация на ГДНП и ОДМВР – Плевен

05.08.2016 14:39

moneti_mvr

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности, е проведена вчера, информират от пресцентъра на МВР. В нея са участвали служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР-Плевен.

В хода на акцията, около 16 часа, в землището на село Петърница, на 3 км от пътен възел за село Бъркач, криминалисти задържали трима жители на Правец на 35, 41 и 66 години, 58-годишен мъж от Червен бряг и 50-годишен от село Телиш. Групата е заловена в момент на незаконно търсене на ценности.

Те били оборудвани с металдетектори, а с трактор с прикачен плуг разкопавали земята. При огледа на място са иззети множество керамични фрагменти, четири металдетектора и три лопати. В ползван от извършителите лек автомобил „Субару“ са открити 33 предмета, притежаващи белезите и характеристиките на културно-исторически ценности, както и плик с малки жълти метални късове – самородно злато, по данни на 41-годишния от Правец.
Петимата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата на разследващите продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: