При операция с участието на полицаи от Плевен задържаха ало измамниците Келеша и Люляка от Левски

30.07.2016 10:12

23.11.alo

Съвместна полицейска операция предприеха криминалисти от ГД „Национална полиция“, ОДМВР – Плевен и Пловдив, под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив. В хода на полицейските действия на 28 юли са задържани трима извършители на телефонни измами: Д.С.- Келеша /47 г./, С.С. – Люляка /52 г./ и двамата криминално проявени, регистрирани за престъпления по чл. 194, 195, 209 и 210 от НК и осъждани, както и Г.С. /44 г./. Тримата мъже от гр. Левски, област Плевен са заподозрени в извършването на телефонни измами на територията на Пловдив и страната, съобщават от пресцентъра на МВР.
В процеса на разследването е изяснена схемата, по която са действали – звънели на случайно избрани телефонни номера и под предлог за освобождаване на пратка от техен роднина от чужбина, присвоявали от потърпевшите различни суми. При проведените действия по разследването в жилищата на задържаните и в ползваните от тях автомобили са намерени и иззети мобилни телефони и SIM-карти, които имат отношение към престъпната им дейност. Образувано е досъдебно производство.
След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, Д.С. и С.С. са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 209 от НК, мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Работата по доказването на престъпната дейност на лицата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: