Без подаване по електронен път на документи за кандидатстване в детски градини в Плевен

28.07.2016 16:28

detska gradina

Родителите няма да могат да подават по електронен път документи за кандидатстване на децата им в детски градини в община Плевен. Тази промяна в приетата само часове по-рано нова Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини бе гласувана от общинските съветници на кратка извънредна сесия на Общински съвет – Плевен, свикана от председателя Мартин Митев веднага след края на днешното редовно заседание.

По време на дебатите около предложението за новата Наредба съветникът от НФСБ Николай Маринов предложи, а местните депутати приеха, подаването на документи за постъпване в детска градина родителите да могат да направят и по електронен път. Така приетото решение бе коментирано от кмета Спартански като повод за свикване на нова извънредна сесия в близките дни, тъй като Общината няма готовност за осъществяването на прием на документи по електронен път – това изисква специален софтуер. Освен това липсата на техническа готовност може да доведе и до злоупотреби при подаване на документите и класирането на деца-фантоми, което пък ще затрудни приемът в детските градини.

И за да не се стига до извънредна сесия само след броени дни, тя бе проведена днес и то в рамките на няколко минути. Николай Маринов оттегли своите две предложения – за кандидатстване по електронен път и за това Наредбата да влезе в сила от 1 август. Промяната бе подкрепена от 31 общински съветника.

Новата Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини ще влезе в сила от 1 септември, както бе по предложението на вносителя на предложението кмета Георг Спартански. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: