Днес е тестът по биология за осем бакалавърски специалности на МУ – Плевен

27.07.2016 7:45

mu ksk

Днес в Учебния корпус на Медицински университет – Плевен ще се проведе последният конкурсен изпит от кандидатстудентска кампания 2016 – тестът по биология – за общо осем бакалавърски специалности във факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж, съобщават от пресцентъра на вуза.

Общият брой кандидати за бакалавърските специалности на висшето училище от двата приема на документи – предварителен и редовен – е 478, от които на теста трябва да се явят 183, 13 ще участват в класирането с оценката си от предварителния изпит, а 340 кандидат-студенти ще се състезават само с оценката си от зрелостния изпит по биология. Кандидатите участват автоматично в класирането с най-високата оценка между получената на теста по биология от предварителната и редовната изпитни сесии или от държавния зрелостен изпит.

Във факултет «Здравни грижи» кандидат-студентите ще се състезават за 55 места по държавна поръчка за специалност «Медицинска сестра» и 30 – за «Акушерка». В Медицинския колеж 20 са местата за «Медицински лаборант», 18 – за «Рентгенов лаборант», 20 – за «Помощник-фармацевт» и 16 за «Социални дейности». Във факултет «Обществено здраве» кандидатите се борят за 30 места, държавна поръчка, по специалност «Медицинска рехабилитация и ерготерапия» и 15 места за «Опазване и контрол на общественото здраве». Първото класиране за бакалавърските специалности ще бъде качено на сайта и изнесено на място на 28 юли, а записването на новоприетите студенти ще се проведе в рамките на три дни по факултети – 29 юли, 1 и 2 август.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: