Чиста детска площадка искат живущи на ул. „П. Р. Славейков”

26.07.2016 16:25

26.07.ploshtadka1

Кметът Георг Спартански се срещна днес с живущи в района на ул. „П. Р. Славейков” след подаден от тях сигнал на личната му Facebook страница за състоянието на детската площадка пред блок „Раковски”. Нередовно почистване на съдовете за смет, неподдържана растителност, счупени детски съоръжения, неподменян от години материал в пясъчника притесняват подалите сигнала, предимно млади майки.

26.07.ploshtadka2
Георг Спартански обясни, че Общината полага максимални усилия да поддържа вида на всички детски площадки в града, но честите вандалски набези и липсата на хигиенни навици в редица наши съграждани костват много допълнителни средства и сили.
На място той разпореди да се вземат мерки за редовно почистване на детската площадка и доставяне по преценка на допълнителни съдове за отпадъци, да бъде сменен пясъкът, да се ремонтират люлките и да се окастри избуялата растителност.
Лично ще проследя изпълнението, но без достатъчно отговорност от страна на плевенчани да се опазват хигиената и редът, за което постоянно апелирам, всички тези действия се обезсмислят, категоричен беше кметът.

26.07.ploshtadka3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: