„Паркстрой” е на печалба, драстично намаляват разходите за външни услуги

25.07.2016 16:37

24.06.parkstroi4

С половин милион лева са намалели разходите, плащани за външни изпълнители. През 2015 г. за шест месеца възлагането на извършване на дейности от външни фирми е било на стойност 540 000 лв., а сега за първото полугодие на годината е 49 000 лв., обясни управителят на общинската фирма Красимир Петров. По думите му с прекъсването на практиката да се възлагат дейности на други фирми, са спестени 500 000 лв., които остават в бюджета на Общината. В същото време отново за първата половина на тази година „Паркстрой” е и на печалба от 47 000 лв.

Данните бяха коментирани днес по време седмичната оперативка в Община Плевен.

По повод отчетените цифри кметът Георг Спартански заяви, че не веднъж е казвал, че източването на общинските средства чрез общински фирми трябва да бъде прекратено. По думите му с по-малко средства, но по-ефективно изразходени, за изминалите 6 месеца, е свършена по-голям обем работа отколкото за предходни сравними периоди.

„Няма да скрия пред журналистите, че на тази сесия ще има опити да се превземе фирмата на абордаж, както и няма да скрия и няма да си спестя нито едно усилие това да не се случи. Тези, които си мислят, че фирмата ще бъде оставена на разграбление и ще си правят каквото си знаят и както те си знаят, просто не са познали”, категоричен бе Спартански. Той добави и, че в момента резултатите на фирмата показват как с по-малко пари са свършени много повече и по-качествено дейности, изплатени са всички задължения към лица, осъдили „Паркстрой”, към такива, които са имали претенции, покрити са и борчове към НАП, заплатите се изплащат.

Съветниците ще решават за избор на управител на „Паркстрой”

Кметът бе категоричен, че който и да бъде управител на „Паркстрой”, защото решението е в крайна сметка на Общинския съвет, трябва да знае, че ще бъде строго контролиран. Всяка седмица се извършват проверки за свършеното и се протоколира двустранно.

Ако някой си мисли, че ще точи фирмата като смени управителя, просто не е познал. Точене на фирмата няма как да се случи, ако кметът не е в играта. А аз няма да бъда в тая игра, нито в някоя друга”, заяви Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: