Над 120 човека са посетили Творителницата на Джими за две седмици

20.07.2016 8:02

21.10.jimmy12

За две пълни седмици детската занималня „Преди хартията и след това“, в рамките на инициативата на Община Плевен „Ваканция -2016“, представена от Творителницата на Диян Павлов – Джими О`писменехъ и Щампарница Gutenberg, е била посетена от 122 човека – деца и възрастни. Това сподели той в профила си във Фейсбук. Пред посетителите Джими представи развитието на писменостите в различните цивилизации от най-древни времена до Възраждането.
Гостите се запознаваха с материалите, средствата и начините на писане преди откриването на хартията и след това. Пред тях бе демонстрирана изработка на ръчна хартия по древен китайски метод, набор на текст с оловни букви (летери) и отпечатване на текста върху ръчно изработена хартия на Гутенбергова преса. Във втората част на занималните всяко дете (и не малко възрастни) имаше възможност да отлее своя лист хартия, да си набере текст и лично да си го отпечата на уникалната Гутенбергова преса!
„Това беше и най-интересната и запомняща се част от занималнята. Всеки получи за спомен своя уникален отпечатък, подпечатан с печатите на Шампарница О`писменехъ! Посетителите, всеки по своему, оставиха незабравими спомени у мен! Надявам се и аз да съм оставил подобни у тях! Благодаря ви! За жалост хубавите неща бързо свършват! На многобройните запитвания за пълното представление – следете информацията през септември! При подходящо време и добра организация ще направя няколко представления в пълен блясък“, обещава Джими.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: