В новата туристическа перла на Плевенско се превръща екопътеката край Реселец (галерия)

19.07.2016 15:01

19.07.reselec1

Туристическата атракция „Тектонски гребен „Калето“ в Реселец посетиха днес плевенски журналисти. Гид на групата бе ръководителят на проект „Развитие на туристическа атракция “Тектонски гребен Калето” Диана Димитрова, която разказа повече за уникалното кътче. Пред представителите на медиите бе направена и демонстрация на вече работещата модерна система, чрез която цялата атракция може да бъде наблюдавана в реално време от целия свят, посредством интерактивен интернет портал. На разположение на посетителите там са две виртуални разходки.

19.07.reselec2
Димитрова припомни, че по проекта е изградена една пешеходна транспортна алея и екопътеката, която е с три маршрута с три степени на трудност. Два от тях са по-леки, като са подходящи и за хора с физически увреждания. По протежение на екопътеката има места за отдих, а също така са изградени и два пешеходни моста, както и автономна осветителна система със соларни панели. Вървейки по екопътеката, посетителите могат да видят Тектонския гребен, а също така Реселешките кукли.

19.07.reselec3
Обектът попада в зона по НАТУРА 2000, като на територията му има множество защитени растителни и животински видове. Именно поради този факт единствените материали, използвани по проекта, са камък и дърво. Отскоро сред атракциите за гостите на екопътеката е и арендованият язовир „Реселец“, предлагащ богато разнообразие от рибни видове, а също така разходка с водно колело или лодка.
Пълна информация за местоположението, маршрутите и историята на дестинацията можете да откриете ТУК.

19.07.reselec4

 

19.07.reselec5

 

19.07.reselec6

 

19.07.reselec8

 

19.07.reselec7

 

19.07.reselec9

 

19.07.reselec10

 

19.07.reselec11

#тагове:

НАЙ-НОВИ: