В МУ – Плевен днес ще се проведе конкурсът за директори на училища в Плевен

19.07.2016 8:01

30.12.mu_

Първият етап от конкурса за длъжността „директор“ на общински и държавни училища, насрочен за днес – 19 юли, ще се проведе в 4 областни града – София, Плевен, Шумен и Хасково. Писменият изпит за кандидатите ще започне в 11.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката. В зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ трябва да се явят кандидатите от София-град, София-област, Перник и Благоевград. В Медицинския университет в Плевен – зала „Асклепий“ и зала „Авицена“ ще се проведе тестът за кандидатите от Плевен, Габрово, Ловеч, Враца, Монтана и Видин. В Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще пишат кандидатите за директори на училища от областите Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище. В Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС- Хасково, ще бъде тестът за кандидатите от областите Пазарджик, Пловдив, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.
Интервютата с кандидатите, издържали писмения изпит, ще се проведат по график в София, в периода от 21 юли до 29 юли 2016 г.
На 2 юни 2016 г. бяха обявени конкурси за длъжността „директор“ на държавно и общинско училище в общо 152 училища. Документи за участие в конкурса са подали 479 души. Министерството на образованието и науката вече представи списък с нормативните актове, по които кандидатите трябва да имат най-общи основни познания.
Изрично ще бъде уточнено при въпросите, дали те се отнасят до действащия Закон за народната просвета или до новия Закон за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила от 1 август.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: