Откриха новата Улица на цветята в Плевен – фото-галерия

04.07.2016 11:47

С водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Гено от църквата „Свети Николай”, днес бе открита новата Улица на цветята в Плевен. Събитието уважиха кметът Георг Спартански и неговите заместници, председателят на Общински съвет Плевен Мартин Митев, общински съветници, граждани.

zvetja 015
Ще припомним, че след като стана ясно, че е невъзможно цветните павилиони да останат на ул. „Цанко Цервковски”, бе взето решение те да бъдат преместени на общинския паркинг на ул. „Заменхоф” /срещу сградата на ДКТ „Ив. Радоев”/.
Бе обявен конкурс за наемане на площите там, предвидени за павилионите за цветя, за срок от 10 години, и днес новата Улица на цветята вече е факт с 19 павилиона, конструирани от фирма „Милкана”.
В словото си при откриването кметът Спартански благодари за търговците за търпението и разбирането, на съветниците – за бързо взетото решение, на бившия и настоящия председатели на Бранщова бизнес камара Плевен – Илка Илиева и Ралица Иванова – за съдействието в реализиране на идеята за новата Улица на цветята.

zvetja 005 zvetja 017 zvetja 020 zvetja 024 zvetja 025 zvetja 029

#тагове:

НАЙ-НОВИ: