„Речна щуротека“ и „Дунавска трапеза“ в третия ден от Фестивала на река Дунав в Белене

02.07.2016 7:17

29.06.kulinar

От сутринта ще започнат днес проявите от третия и последен ден на Фестивала на река Дунав в Белене. „Ловно-рибарско сдружение Никопол“ организира за втора поредна година Екстериорна киноложка изложба в парка срещу хотел „Престиж“, която ще бъде открита от 9:00 часа.
За малките природозащитници и приятели на ПП „Персина“, Дирекцията на Парка организира дунавска забава, детски празник „Речна щуротека“ – много игри, танци, песни с клоуна Пепи, награди и много изненади. Заповядайте малки и големи пред Посетителския център на ПП „Персина“ от 11:00 часа. Вход свободен.
От 17:00 часа ще бъде даден старт на кулинарното състезание „Дунавска трапеза“, където всеки любител на традиционните дунавски ястия и страстен кулинар може да се включи. Фестивалната програма ще продължи с концерта „Дунав пее и играе“, в който ще бъдат представени фолклорните традиции на региона. В концерта ще вземат участие фолклорни състави и оркестри от Белене, с. Деков, с. Бяла вода, с. Ореш, с. Новачене и Никопол. Началото на концерта ще бъде поставено от 18:00 часа. Мястото е отново Пред Посетителския център на Парка.
Фестивалът на река Дунав ще бъде закрит с изпълнение на рок група @The E.G.O. Дунавски рок ще разтърси брега на реката от 21:00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: