Изложбата „Плевен в Рио” – отидете и я разгледайте!

01.07.2016 19:21

rio

От днес в продължение на един месец можете да разгледате изложбата „Плевен в Рио” с рисунки на деца от артшкола „Колорит“ с ръководител Майя Ананиева. Тя е разположена пред Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. В нея са представени осем творби, участващи в съпътстващата изложба на Олимпийските игри „Рио 2016” – Бразилия. 

Три от рисунките са се класирали на проведената през миналата година Световна детска арт олимпиада. Тя се провежда на 4 години веднъж и се излъчват победители, чиито рисунки след това се показват по време на спортната олимпиада. Благодарение на това участие през миналия юли ние участвахме на фестивала във Вашингтон и нашите деца рисуваха пред Белия дом, припомни Майя Ананиева.

rio 4

 

Другите пет творби ще бъдат представени от Олимпийския комитет на Македония. Те са участвали на международен конкурс, където темата е била е „Моят любим спорт и олимпийските игри”. Най-малката участничка в международната изложба в Македония е била Лора Чолакова, на 5 годинки, която е била удостоена с наградата „Златна палитра”.

rio 1

Другите автори на рисунките, които ще бъдат показани в Рио, са Кристина Гечевска, 12 год., Александра Митева, 12 год., Елена Чифлигарска, 17 г., Инна Чулева, 8 год., Никола Ангелов, 10 год., Милица Славкова, 14 год.

Поздрави от името на кмета и букет поднесе на Майя Ананиева директорът на ДКТ „Иван Вазов” Васил Василев. С две от своите уникални изпълнения поздрав към талантливите художници и събралите се за откриването на изложбата плевенчани поднесоха изпълнителите от хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска. 

rio zvanika

rio 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: