Изправят пред съда в Плевен шофьор, причинил катастрофа със загинал

30.06.2016 15:35

15.09.katastrofa

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 20-годишен мъж, причинил катастрофа със загинал човек. Това информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу Любомир К е за това, че на  07.11.2015г.  на изхода на гр.Славяново, Плевенска област, около 07.00 часа, при управление на лек автомобил „Тойота  Рънър“, нарушил правилата за движение по пътищата, като не контролира непрекъснато превозното средство, което управлявал и не изпълнил задължението си да съобрази скоростта си на движение с атмосферните условия и със състоянието на пътя (мъгла, мокър асфалт, завой с десен вираж и отрицателен наклон), за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, като движейки се със скорост около 40 км/ч, загубил контрол над управлявания от него автомобил, който поднесъл, преминал през лентата за насрещно движение, напуснал пътното платно и ударил намиращ се край пътя мъж, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта му.

На 07.11.2015г. сутринта, пострадалият Самуил М, заедно с двама негови познати тръгнали от с.Бръшляница към гр.Пордим с лек автомобил „Рено Шамад“. При излизане от гр.Славяново, малко след табелата за изход от града и навлизане в десен завой с вираж и отрицателен наклон, автомобилът, управляван от пострадалия поднесъл и водача загубил контрол над управлението. Колата преминала през лентата за насрещно движение, напуснала пътното платно и се спряла в шанеца. Пътуващите излезли от автомобила и започнали да оглеждат „Рено“-то и да търсят начин да го върнат на пътя.

По същото време, по същия път и в същата посока пътувал обвиняемият Любомир К. с управлявания от него джип „Тойота Рънър“. Движел се с около 40 км/ч. При навлизане в същия пътен участък,  автомобилът му също поднесъл, водачът загубил контрол над управлението, не успял да вземе завоя, преминал през лентата за насрещно движение, напуснал пътното платно и ударил Самуил М., който в този момент стоял на банкета край пътното платно, в близост до „Рено“-то.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: