Село Петърница пак ще си избира кмет

29.06.2016 14:08

izbori

Нови избори за кмет предстоят в село Петърница, община Долни Дъбник. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия от 28 юни. В него се посочва, че ЦИК е излязла с решение за предложение до Президента на Република България за насрочване на нов избор за кмет на кметство Петърница, община Долни Дъбник, област Плевен.

Причината е, че бе обявен за недействителен изборът за кмет на кметство Петърница като решението на Административен съд по казуса е оставено в сила и от по-горна инстанция – Върховен административен съд.

Централната избирателна комисия приема, че ОИК – Долни Дъбник е представила необходимите документи за обявяване за недействителен произведения на 01.11.2015 г. втори тур за избор на кмет на кметство Петърница. От документите е видно, че решение № 190-МИ от 01.11.2015 г. на ОИК – Долни Дъбник е отменено и съдът е обявил за недействителен избора за кмет на кметство. Налице е основанието на чл. 465, т. 5 от Изборния кодекс за насрочване на нов избор”, се посочва в решението на ЦИК от вчера.

Президентът ще трябва да посочи датата, на която ще се проведат новите кметски избори в Петърница.

Пълният текст на решението на ЦИК – ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: