Самоук творец от Червен бряг измайстори „Вратата на Стоичков”

28.06.2016 15:33

marin bizev 3

Изложба на открито „Житейски реквизити” нареди за празника на Червен бряг местният талант Марин Бизев. Житейският му път го е отвел до различни професии – работил е в текстилната промишленост и ресторантьорството, а като младеж за кратко време е бил реквизитор в БНТ.

Марин е самоук творец, работи с материали, които сам подбира, и може би ще са нетрадиционни за някои художници и скулптори. В пластиките му има и дърво, и метал, някои са покрити с латекс.

marin bizev 1

Една от атрактивните творби, а може би и заради заглавието, което носи, е „Вратата на Стоичков”. Тук са преплетени футболните топки, пронизвали с левачката на легендарния футболист вратите на не един вратар по света. И разбира се в пластиката преобладава в характерния за ЦСКА цвят – червено. Марин Бизев е фен на Христо Стоичков и пластиката показва емоцията и настроението, което носи всеки един негов гол.

marin bizev

Това лято Марин е планувал заедно с местния фен клуб в Червен бряг да изненадат Христо Стоичков във вила край Девенци, където се очаква легендарният футболист да отседне, за да ловува. Там на открито Марин Бизев ще разположи своята творба, вдъхновена от известния български футболист.

marin bizev 4

marin bizev 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: