Над 9000 са отпуснатите безплатни винетки в област Плевен

26.06.2016 12:29

vinetka

9075 са отпуснатите безплатни винетки за 2016 г. на хора с увреждания в област Плевен до края на месец май. Това информираха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане” – Плевен. Пикът бе в края на миналата и началото на тази година.

През май месец са подадени 101 заявления за получаване на пътен стикер и толкова са раздадените.

Ще припомним, че право на безплатна винетка имат хора с 50 и над 50 процента намалена работоспособност, както и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но само докато детето навърши 20 години.

Молбите се подават по постоянен адрес на лицето с увреждане и към него се прилагат следните документи: копие от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК; копие от свидетелство за регистрация на лекия автомобил; копие от застрахователна полица за сключена застраховка „Гражданска отговорност”, с която се удостоверява, че собственият или съпружеска имуществена общност лек автомобил отговаря на изискванията, и копие от пълномощно с нотариално заверен подпис в случаите, когато лицето с увреждане не е в състояние само да подаде заявление-декларацията.

Пакетът от всички тези документи се подава в общинските служби на „Социално подпомагане“ по места целогодишно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: