Доц. Георги Хинов стана почетен гражданин на Червен бряг

26.06.2016 8:13

cherven briag hinov

Почетен знак и удостоверение за почетен гражданин на Червен бряг получи доц. Георги Хинов. Отличието му се присъжда за дългогодишната творческа дейност и принос в областта на българския фолклор, по повод 70-ата му годишнина и 50 години творческа дейност. Почетният знак доц. Хинов получи вчера от кмета на община Червен бряг инж. Данаил Вълов по време на тържествената сесия на Общинския съвет, която се състоя в навечерието на днешния празник на града.

cherven briag hinov 1

„Аз съм щастлив човек, затова че в този край съм се родил и първо образование получил, затова, че посветих моя живот на българските традиции. Да сте живи и здрави в тази прекрасна страна, която е много богата на това, което го няма никъде в света – нашите песни, нашите танци, нашите музикални таланти. И заявявам – докато съм жив и здрав, каквото мога от тук нататък, ще го дам за родния си край”, каза развълнуван след като получи почетния знак доц. Хинов.

chreven briag kmet

„На една крехка за един град възраст Червен бряг устоява на превратностите на времето, застанал е уверено тук, където река Златна Панега се влива във водите на буйния Искър, съчетава опита на своите години с младостта на мечтите си. Нека пожелаем на нашия град да върви с самочувствие към своето бъдеще. На всички червенобрежани и на всички, които са свързали живота си с Червен бряг желая здраве и успешни начинания! Честит празник!”, каза в приветствието си по повод празника кметът инж. Данаил Вълов.

Сред гостите на тържествената сесия бяха и депутатите Найден Зеленогорски и Румен Гечев.

Празничната вечер продължи с изпълнения на малките възпитаници на фолклорен клуб „Хайде на хорото“ , а след това на сцената на читалище „Н. В Вапцаров” Ансамбъл „Пирин” представи близо едночасова програма.

pirin 1

pirin

cherven briag 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: